Två frågor

Eskilstuna GUIF – IFK Kristianstad, 19-34 (8-19, 11-15)

Handbollsligan, match 9
Stiga Sports Arena

Det fanns en tid för inte alls särskilt länge sedan när bortamatch mot GUIF betydde en het och intensiv match med mycket känslor och röda kort och ett IFK som slog från underläge. Den tiden är nu förbi, även om det ändock Handbollsligans två publiklag som möts. Ny fin Arena på plats (med plats för 4 000) i en stad med ett genuint handbollsintresse och ett lag med lång historia i toppen. Möjligheten finns att gå i IFKs framgångsrika fotspår, men GUIF är inte där än. Först om några år vet vi om de lyckas.

Matchen var avgjord nästan innan den startade. IFK tar kommandot direkt och springer sönder GUIF fullständigt. Ett GUIF som inte kommer någonstans i anfallet. IFK-spelarna ser små ut mot lagen i Champions League, men här är det precis det omvända. Och lyckas GUIF komma till avslut så står allt som oftast Leo i vägen. Paussiffrorna skrivs till 8-19, och 8-20 var betydligt närmare än 9-19. IFK hade åtminstone tre rena stolpträffar.

Andra halvlek börjar som väntat med att IFK ökar på ledningen (10-22), men sen kommer en märklig period sönderryckt av utvisningar, tekniska fel och bortkastade bollar. IFK är mållösa i 10 minuter och GUIF gör 5 raka mål till 15-22. Men IFK svarar med 6-1 och tolvmålsledningen är återställd för stunden (16-28), innan den utökas ytterligare. Som mest är ledningen 16 mål (18-34) innan GUIF på ett straffkast vid fulltid kan fastställa resultatet till 19-34.

Femton måls vinst på bortaplan i hektiska oktober visar en styrka av IFK. Till detta ska läggas att Olafur vilades helt och bänken fick mycket speltid. Inge Aas spelade anfall stora delar av andra halvlek, och jösses vilken bössa han har!

Matchen gav klart besked på många punkter, men lämnade också två frågor:

  • Hur är det med Stig Tores fot (utgick skadad i andra halvlek)?
  • Var det någon av spelarna, i något av lagen, som behövde duscha efteråt?

Nu väntar fredagsmatch i Lunds Stadsbibliotek, och då är det fest! Alla till Lund, med Södra Kurvan, IFK eller på egen hand!

IFKÅÅÅÅÅ!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar