Två poäng rätt ut i Vättern

IF Hallby HK – IFK Kristianstad, 37-34 (17-19, 20-17)

Handbollsligan, match 15
Jönköpings Idrottshus, publik 0
14 december 2020

IFK börjar trögt och hamnar inledningsvis i underläge i första halvlek, och är bara en frilägesräddning av Gustaf ifrån ett tungt tremålsunderläge. Istället en snabb kontring och kontakt. Avslutningen av halvleken är stark och IFK går till pausvila med två måls ledning, 17-19.

Andra halvlek börjar inte lika bra. IFK kommer inte ens till avslut i första anfallet utan blir avblåsta för passivt spel. Även hemspringet borde blivit avblåst passivt spel, för trots att vi vet att de kört slut på passningarna är det ingen som tar sig för att stoppa kontringen som följer. Tremålsledningen kommer dock ganska omgående och utökas sedan till en trygg (?) fyramålsledning. Men den kastar vi rätt ut i Vättern några hundra meter norrut genom slarv, slarv och åter slarv. Ett avkast mot tomt mål är alldeles för löst så IFK-bekantingen Landin hinner jogga in och slå undan den. En kontring bommas, och tekniska fel med egen tom bur ger kvittering. Därefter är det fritt fall med desperata avslut från IFK, kontring och mål mot en helt övergiven Gustaf. De gånger han räddar går returerna till Hallby.

Det är OK att gå på en och annan mina under serielunken. Men inte i det här läget, när vi huserar på en sjätteplats med fler poäng upp till serieledningen (5) än vad det är ner till plats 9 och missat slutspel (4). Och definitivt inte mot ett lag som vi för tre dagar sedan körde över med 19 mål.

Anmärkningsvärt är att 32 av Hallbys 37 mål kommer från sexmeterslinjen! Alltså rena frilägen, inte lätt för vår målvakt att rädda då.

Nu finns det bara en sak att göra, och det är att kavla upp ärmarna och ta en match i taget. Nu närmast borta mot IFK Skövde, också ett lag i gungning med tre raka förluster. Senast i går söndag mot jumbon HK Varberg.

KÄMPA IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar