Upp i topp över julen

Tatran Prešov- IFK Kristianstad, 22-27 (11-15, 11-12)

EHF European League, omgång 6
Tatran Handball Arena (AKA City Hall Prešov), publik 3
8 december 2020

Bortamatch i en europacup och nedresa samma dag. Det får mig mer till att tro på en förlust, än det faktum att vi har haft det tungt i ligan på hemmaplan. Lägg till det faktum att det är i en arena vi aldrig vunnit i (fast i ärlighetens namn har vi bara spelat en match där förut och det var för sex och ett halvt år sedan). Henrik Fröberg kunde dock ge lugnande besked innan avkast att vi skulle vinna med fem mål.

Och när väl matchen drar igång så får vi bara några minuters möjlighet till oro, när hemmalaget efter fyra raka mål rycker till en tremålsledning, 8-5, högst oförtjänt. Men sju (!) raka IFK-mål vänder på tillställningen till 8-12. När gjorde vi senast sju raka mål i en cupmatch? Jo, det kan jag berätta för er. Det har bara noterats en gång förut i tillgänglig statistik sedan 2015, och det var den 28 oktober i år i hemmamatchen mot CS Dinamo Bucuresti. IFK spelar med fart och fläkt framåt, med ett rörligt försvar mot ett gående handbollslag och med en glödhet målvakt. Ledningen i paus är trygga 11-15, och är nästan i underkant.

Andra halvlek startar högst turligt när Tatran Prešov bryter passningen ut till kanten, men passar rakt i famnen på Adam som ALLTID är beredd på inspel, oavsett vem som har bollen, och gör därmed första målet i båda halvlekarna. IFK bevakar ledningen förtjänstfullt matchen ut. Ibland kryper hemmalaget närmare i protokollet, men en liten tempohöjning av IFK så är ledningen fem mål igen (kan ju nästan ana matchfixning av någon IFK-profil som kanske satt en handkassa eller två på en femmålsvinst). Slovakernas sista och minimala chans till poäng kommer i slutet när Johan drar på sig en utvisning samtidigt som det döms straff. Men Gustaf sänker det lilla hoppet för hemmalaget med kvällens andra straffräddning. Anton fastställer slutresultatet till 22-27 när lagen gör varsitt mål sista minuten efter fem mållösa minuter.

Stabil vinst med frisk rotation på spelarna och ledning i gruppspelstabellen över jul och nyår (i en haltande tabell) med ett bra grepp om slutspelsplatsen.

Det ger råg i ryggen inför avslutningen på höstterminen med sex matcher i Handbollsligan. Nu närmast hemmamatch mot Hallby på fredag. Jag kan varmt rekommendera att boka ett bord för fyra i Stjärnrestaurangen för att äta och dricka (sa jag att det var fredagsmatch i Arenan?) och för att få en chans att se IFK live.

Första personen vaccinerades mot Covid-19 idag och IFK vann igen. Det finns hopp om livet!

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar