Uselt

HK Aranäs – IFK Kristianstad, 35-29 (16-17, 19-12)

Handbollsligan, match 19
Publik: 1,5 miljoner

Inte första minan vi gått på i Aranäshallen, och antagligen inte den sista heller. IFK har en historia av stora förluster där uppe, så det är inte en stor skräll. Vi får inte heller glömma bort att även serieledarna LUGI förlorade borta mot just Aranäs. Men oavsett vilket är det uselt av IFK och inte godkänt som laginsats. De enda två som kan åka hem med hedern i behåll är Stig Tore Moen och Viktor Hallén.

29 mål ska normalt räcka till seger så det är bakåt det fallerade. Alldeles för stillastående försvar och ingen kämparglöd. Det ska kosta att kliva igenom IFKs försvar men det gjorde det inte i kväll. Alldeles för snällt och passivt. Det här inte OK, IFK måste kunna vinna även om vi nummer 8 inte är på plats och håller spelarna i handen. Skärpning!

Det börjar bra med en 4-0-ledning för IFK innan Aranäs kan göra mål på straff. Fyramålsledningen bestod större delen av första halvlek. Något frustrerande när IFK gick på kontring för femmålsledning och blir avblåsta för fot när bollen aldrig var närmare Olafurs fot än en (1!) meter. Snälla, rara, söta domare, ni kan inte blåsa för vad ni tror har hänt på planen. Ni kan bara blåsa för det ni faktiskt ser hända och såg ni den bollen träffa foten så måste ni kolla synen! IFK är på väg att få en tremålsledning i paus men en stolpträff av Philip ger en kontring och mål för Aranäs i slutsekunderna. 16-17, ett måls ledning för IFK.

Andra halvlek öppnar i ett rasande tempo inledningsvis och lagen följs åt till 19-19 innan Aranäs seglar ifrån. Ingen fara på taket för IFK brukar aldrig få panik utan kan oftast jobba sig i kapp igen och gör så till 24-24, innan Aranäs seglar ifrån igen på nytt. Aranäs gör mål på allt, särskilt avstämda skott utifrån medan IFK stressar fram dåliga avslut. Andra halvlek brukar ju var den där IFK maler ned motståndet och drar ifrån, men detta var antagligen säsongens sämsta halvlek.

Avslutningsvis har jag oerhört svårt för att ett annat lags tränare är kommentator i matchen. Blir oerhört märkligt när han ska kommentera och bedöma andra lags spelare och tränare. Likaså håller han givetvis på Aranäs eftersom om IFK hade vunnit så hade de passerat hans eget lag och tagit över serieledningen. Inbilla mig inget annat. Det måste finnas fler som kan göra det jobbet i rutan, förslagsvis Oscar Carlén. Men LUGI-TV gör skäl för sitt namn, oavsett om LUGI spelar eller ej.

Nå ja, nu är serien igång och vi har två intensiva månader framför oss med serieavslut och Champions League, innan slutspelet drar igång i april. Det delas fortfarande inte ut några medaljer förrän i slutet av maj men det är nu dags att snäppa upp tempot och kvalitén.

Ny bortamatch redan på torsdag på västkusten igen, denna gång Redbergslid. Vi förväntar oss en gruvlig revansch för de orangea.

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

 

 

Lämna ett svar