Våga vägra vinna

IFK Skövde – IFK Kristianstad 25-22 (9-9, 16-13)

Semifinal 1:5, 0-1 i matcher
Skövde Arena
10 april 2021

Förlust i första semifinalen med tre mål.

IFK tar ledningen med 3-0 men släpper sen tillbaka Skövde i matchen. 3-3 blir 6-6 efter 20 minuter och 9-9 efter 30 minuter. Antagligen den tråkigaste halvleken på år och dag. Stillastående, tekniska fel och missade frilägen åt bägge hållen.  Vi fick se sex och en halv minuts mållösa minuter! Kan ju tillskrivas två bra försvar och två duktiga målvakter, men nån liten bollusling i mål borde ju kommit.

Bättre fart och fläkt i andra halvlek, och det tar nu bara 10 minuter för lagen att göra sex mål var till 15-15. Lagen följs åt ett tag till innan IFK bränner flera anfall i rad och Skövde kan ta en femmålsledning 24-19 med nio minuter kvar. IFK ger inte upp utan tre raka mål på fyra minuter ger kontakt 24-22. Men närmare än så kommer vi inte, för de sista fem-sex minuterna görs det bara ett enda mål i matchen, och det är Skövde på straff. Med andra ord finns flera möjligheter till både reducering, kvittering och segermål.

Förlust, men Skövde imponerade inte. De gör inte ens mål i spel 7 mot 5! Så med Adam tillbaka och lite mindre tekniska fel har vi alla chanser i världen att kvittera till 1-1 i matcher nästa lördag.

Men först ska vi hälsa Christian O’Sullivan och hans SC Magdeburg välkomna till Arenan på tisdag för en historisk kvartsfinal i EHF European League. Tänk vi är bara två matcher ifrån ett Final 4! Visserligen ser det svårt ut, och vår största chans till avancemang är antagligen walk over pga. Covid 19 (men det får vi verkligen inte hoppas, vi vill att matcherna avgörs på planen).

Fortsatt ingen publik tillåten, så jag föreslår att vi alla åker till IKEA, Ullared eller varför inte en tur till Skansen i Stockholm för att följa matchen därifrån? Där finns tydligen ingen risk för smittspridning.  Tänk  1000 besökare  i brandgult  stå  i smågrupper  om  8 tittandes på en surfplatta.  Eller  varför inte en  spontan picknick  i Tivoliparken, om aprilvädret  tillåter?

Vi bryter inte ihop för den här förlusten. Vi kommer igen, för att visa Skövde att

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar