VAR ÄR BOLLRADARN?

IFK Kristianstad – LUGI HF, 38-24 (18-10, 20-14)

Handbollsligan, match 7
Kristianstad Arena, publik 50
16 oktober 2020

Fredagsmatch hemma mot LUGI HF. I en normal värld, eller åtminstone en i en värld med rimliga coronarestriktioner, hade det varit fest i Arenan. Men ingen skugga över de 50 på läktarna som med stöd från restaurangbesökarna gjorde sitt bästa för att stötta IFK på vägen mot sjunde raka segern i Handbollsligan.

IFK lägger i en högre växel från start och efter fem minuter och underläge 4-1 får gästerna kasta in time out-kortet. Det ger en tillfällig andningspaus för dem och fem minuter senare kan Viktor Hallén (givetvis välkomnad med en applåd innan match) reducera till 6-5. Men närmare än så kommer de aldrig i matchen för nu brakar den stora skyttefesten loss. Ólafur, Teitur och Markus tävlar i den nobla konsten att bomba. Nu hade det varit helt underbart med en fast monterad bollradar i Arenan som redovisat skotthastigheten på den nya fina jumbotronen efter varje mål. Adam, Anton och Emil sticker emellan med lite kontringsmål och sexmetersavslut. Halvtidsvilan skrivs till 18-10.

Andra halvlek blir sedan en defilering in mot mål och två poäng. Enda frågorna är hur stor ska segern bli, och när får andralinan komma in. Svaren är:

  • 14 mål (38-24)
  • Drygt 10 minuter kvar av matchen.

Nu närmast väntar bortamatch mot Füchse Berlin på tisdag. Vi är inte bittra för den uteblivna höstresan. Inte ett dugg. J-vla Corona! Nästa match i Handbollsligan är nästa fredag 23 oktober mot Eskilstuna GUIF.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar