Vårt hem är vår borg! #40

IFK Kristianstad – Hammarby IF, 33-21 (17-8, 16-13)

Match 28, 170321
Publik: 4 472

Det börjar dra ihop sig i serien och äntligen var det dags att spela den från i höstas uppskjutna hemmamatchen mot Hammarby IF. Bortaspöket i Eriksdalshallen är jagat på flykten och vi hoppades så klart att det inte skulle leta sig till Skåne istället. Hammarby hjälpte oss i förrgår genom att besegra Alingsås. Farhågan var att de skulle skrälla på nytt, men de har aldrig vunnit i Kristianstad Arena så känslan var ändå skön inför matchen. Och efter moralen som IFK visade i lördags mot GUIF när matchen vändes till seger i slutet genom att göra 4-1 de sista fem minuterna, så skulle vi inte bryta ihop även om Hammarby oväntades tog ledningen i början av matchen. Nu var det aldrig aktuellt eftersom IFK tog tag i taktpinnen från början till slut och vann med förkrossande tolv mål. Viktigt att även bättra på målskillnaden. För en gångs skull är så serien i fas och alla lag har spelat lika många matcher och i toppen tronar svensk handbolls stolthet, IFK Kristianstad!

Segern innebär också att IFK nu har mäktiga 40 matcher i rad i två års tid i Arenan mot svenskt motstånd utan varken förlust eller oavgjort, utan alltså endast segrar! Arenan är vårt hem och vår borg där ingen (svensk) j-vel kommer över bron!

Nu väntar två oerhört viktiga matcher, LUGI på fredag nere i Lunn, och Alingsås på onsdag veckan därpå hemma i Arenan. Fyra poäng där och vi har ett järngrepp om seriesegern.

Alla till Lunn på fredag, då det ska vara allt annat än vinrött och tyst på läktarna. så lär er nedanstående texter så kommer vi att dominera både på plan och på läktarna!

Lund – Färs & Frosta
Melodi: Jingle Bells (refr.)

Bibliotek, Bibliotek, knäpptyst varje match, I Kristianstad sjunger vi, men det gör inte ni!
Hey!
Bibliotek, Bibliotek, knäpptyst varje match, I Kristianstad sjunger vi, men det gör inte ni!

Vi är inget j*vla Lundalag

Vi är inget j*vla Lundalag, O vi har ingen egen karneval
Men vi har alla j*vligt rätt,  att vi är handbollsstaden nummer ett

Tjalalala lala lalalala, Tjalalala lala lalalala
Tjalalala lala lalalala, Tjalalala lala lalalala

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar