Vi är handbollsstaden nummer ett!

IFK-Lukas & Co. 32-21 (17-12, 15-9)

Elitserien, omgång 18

Publik: 5 153, nytt publikrekord i Kristianstad!

18:e vinsten av 18 möjliga, sviten var aldrig hotad idag. Tur för Ysta att de hade junioren med sig, för utan honom hade de blivit utklassade, fast vänta … det blev de ju ändå. Han gjorde mer än hälften av gästernas mål. Pensionären tappade mest bollar och när han väl sköt blev han uppäten av Simic.

Matchen inleddes med sång för O’Sullivan som idag äntligen skulle vara tillbaka i spel. Lukas inledde med en straffmiss men lyckades ändå göra matchens två första mål. Efter 5 minuter bröt Lagergren hemmalagets måltorka. Minuten senare räddade Simic och Björnsen kvitterade på kontring. Med IFK i förarsätet följde lagen åt till 5 lika efter 12 minuter. Simic räddade och Jamali trycker in 6-5 på kontring. Därefter var IFK i ledning matchen ut. Kim tappade bollen rakt ner på golvet, Ollie plockade upp den och kontrade in 7-5. 11-7, Jamali på kontring igen efter räddning av Simic, 18 minuter. Anfallet efter är Kim helt ren på linjen men Simic räddar och Lagergren gör 12-7. En utvisning på Lindskog gav gästerna lite hopp och de närmade sig till 12-9. IFK är sen i anfall med armen uppe, men Björnsen gör 13-9 ur tollbringvinkel (dvs. löjligt liten vinkel). Som mest var ledningen i första halvleken 6 mål, 16-10 efter att Ollie gjorde en Jepson och kamikazedök efter bollen när Lukas & Co. var i anfall. Hanisch fastställde paussiffrorna till 17-12.

Andra halvlek inleddes med punkt på Jamali fast bara i ett anfall. Efterhand som Lukas tröttnade gled IFK ifrån sakta med säkert. Dagens ”Ah, ta du den” stod Jamali och Lagergren för som i uppställt anfall passade fram och tillbaka innan Jamali sa ”OK då” och tryckte in bollen. Den enda spänningen var nu om segern skulle bli tvåsiffrig eller ej. Med 6 minuter kvar gjorde så han så entré på planen till publikens stora jubel, Christian O’Sullivan. He’s back! Även publikfavoriten Dahlin kom in på plan och gjorde 30-19 med fyra minuter kvar. Tre straffar, och tre straffmål av Tollbring sista 10 minuterna säkrade den tvåsiffriga segern. Johannes Larsson fastställde slutresultatet till 32-21. I brottning bryts matchen vid ledning med 10 poäng och seger utdelas på ”teknisk överlägsenhet”. Kanske något för handbollen att ta efter!?

Visserligen tisdagsmatch, men många är nog lediga i morgon lillejulafton så det var definitivt lördagstryck i barerna och inne i Arenan.

  • Trycket från nr 8 var magiskt.
  • Nytt publikrekord i Arenan och därmed i Kristianstads historia.
  • Utklassning av tabelltrean.
  • 18 segrar av 18 möjliga i serien.
  • Regerande svenska mästare.

Vi är inget j*vla Ystadslag
O vi har inget eget Saltsjöbad
Men vi har alla j*vligt rätt
Att vi är handbollsstaden nummer ett

Dubbelmöte väntar mot Hammarby (borta 27/12, hemma 30/12) innan uppehållet under EM. Därefter är det invigning av Ysta Arena den 3/2 med match mot IFK. De skryter om att jumbotronen är dubbel så stor som den i Kristianstad Arena. Va bra, då kanske IFKs supportrar har en chans att se något av vad som händer nere på plan för en gångs skull!

För övrigt anser jag att Kristianstad Arena bör ha en bollradar.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar