VI ÄR KRISTIANSTAD!

IFK-Ricoh 27-22 (14-12, 13-10)

Elitserien, omgång 26

Publik: 4 716 (fast kanske lite färre)

Att IFK besegrar Ricoh hemma stabilt och säkert utan att förta sig är inte mycket att orda om (särskilt inte när jag själv var på hockey och såg KIK spela play off mot det klassiska laget Södertälje). Kvällens matchutveckling mot Ricoh var närmast en kopia (förlåt, kunde inte låta bli) av förra mötet lagen emellan. IFK tog då direkt ledningen och hade en halvtidsledning med tre mål, Ricoh kom ikapp tio minuter i andra halvlek innan IFK drog ifrån på nytt och vann betryggande med fyra mål. Ikväll var ledningen två mål (14-12) i paus, Ricoh var ikapp tio minuter in andra halvlek (16-16) innan IFK drog ifrån på nytt och vann betryggande med fem mål. Ricoh själva hade gett upp vid fyra minuter kvar och fyra måls underläge (!?), och twittrade om att tokladda inför nästa match Aranäs istället.

Jag såg faktiskt avslutningen på IFK-matchen via TV4 Play i periodpausen på hockeyn. De få minuterna räckte för att instämma i att matchens lirare Lagergren var på hugget i kväll. Kul också att se O´Sullivan på planen igen. Han har varit saknad och är en nyckelspelare i det kommande slutspelet och i finalen. För till final kommer vi att gå. Dagens vinst har nu säkrat att vi blir sämst tvåa i serien och får därmed hemmaplansfördel i både kvartsfinal och i semifinal. Inget lag (förutom kanske då Barcelona och något till, och dem slipper vi nu) rubbar IFK i Kristianstad Arena! Som finalmotståndare har förra årets finalmotståndare Alingsås utpekats som givet lag. Ett mycket bra lag med en stark tro på sin spelidé, men nu i slutet av säsongen är det utslagsgivande med en bred trupp. Darj är inte bara arg för att Jepson kastade bort bollen, han är (tyvärr) borta resten av säsongen. Nu fick Alingsås storsmisk på hemmaplan mot Ysta IF HF AB PA. Undrar om detta var en tillfällig mina eller början på en trend?

IFK har nu 48 poäng. För att vinna serien (100 00 kr i bonus och får välja motståndare i slutspelet) krävs det just nu ytterligare fem poäng. Med sex matcher kvar att spela är seriesegern betong som IFKRaggaren på Twitter skulle uttryckt det. När vi ändå är i farten kan vi passa på att ta nio poäng till, för då har vi magiska 1 000 poäng i maratontabellen!

På söndag blir det buss med Södra Kurvan till Köpenpilsner och sista matchen för den här säsongen i Champions League. Men vi har kommit för att stanna så det kommer fler handbollsfester mot europaeliten.

Hockeyn då? Ja, om ni tjatar kan jag nämna några ord om den matchen också. Bra tryck i ladan med över tvåtusen på läktarna (2 052). Inte riktigt fullsatt, men nära inpå. Det var en riktigt sevärd hockeymatch med bra tempo. KIK har mått bra av att spela i södra fortsättningsserien istället för att hamna i Allettan Södra. Nu har de spelat ihop sig och är tunga att möta, särskilt på hemmaplan men bevisligen även på bortaplan eftersom de slog ut både Huddinge och Östersund med vinst hemma och borta. KIK har börjat matcherna i ett rasande tempo och var ikväll ytterst nära 1-0 redan efter 44 sekunder. Istället dröjde det till 4.44 innan 1-0 kom och sedan följt av 2-0 med bud på fler. Istället växlar Södertälje upp och gör 2-1 efter 18 sekunder i power play och kvitterar sedan även innan första perioden är slut. Ingen ko på isen (förlåt, kunde inte låta bli) för KIK fortsätter att dominera matchen och gör två mål varje period. Södertälje gjorde ett tröstmål i tredjeperioden, men hemmasegern var aldrig i fara. Nu väntar en eller två matcher i Södertälje och vinst i en av dem så blir det kvalserien till Hockeyallsvenskan! Av sex lag där går två till Hockeyallsvenskan så nålsögat är fortfarande litet, men om inte annat så är det tio roliga matcher som förlänger säsongen avsevärt. Oavsett hur det går uppe i Södertälje kan KIK hålla fanan högt för de har gjort en imponerande avslutning på säsongen och har gett avtryck i Hockeysverige!

Det blev alltså dubbelseger på hemmaplan ikväll för Kristianstad mot nollåttorna!

DET ÄR VI SOM ÄR KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar