Vi var värda mer

Alingsås HK – IFK Kristianstad, 29-28 (15–17, 14-11)

Handbollsligan, match 10

Estrad Alingsås publik 2021

5 november 2019

En snabb blogg innan jag sätter mig i bilen för resan hem. Vilken match vi trots allt gör, och ändå får vi åka hem tomhänta. Istället för två poäng upp till serieledaren, med en match mindre spelad, så skiljer det nu sex poäng.

Det börjar bra, men missade lägen ger ett underläge 6-3. IFK jobbar sig in i matchen och tar ledningen helt rättvist.

I andra ökar vi på till fem mål som mest och med ca 10 kvar och ledning 24-19 börjar vi hoppas på en seger. Trots en dubbelutvisning och med bara fyra man i försvaret håller vi tätt bakåt.

Fyra mot sex, som IFK vinner

Men det kan gå kvickt i handboll. Alingsås får chansen att kvittera på straff, men Richard räddar återigen en straff ikväll. Surt att kvitteringen istället kommer på ett tekniskt fel och med målvakten på bänken. Små marginaler avgör, det kunde slutat åt vilket håll som helst. Kvitteringen kommer på straff några sekunder för tidigt, så Alingsås hinner upprepa scenariot från kvartsfinalen i våras mot Ysta IF, ett skott ribba in i sista sekunden. Mög.

Men vi tar med oss att vi ändå gör en stark prestation, som ger hopp inför fortsättningen. Vi får inte glömma att Olafur saknades, och både Philip och Helge fick röda kort i andra halvlek.

Estrad Alingsås var en trevlig bekantskap. En tät arena med härligt enögd och engagerad publik. Men lova mig en sak IFK, håll pappersklapporna borta från Arenan! De skapar visserligen ljud, men ett konstgjort plastigt ljud som inte ger någon stämning. Det går alldeles utmärkt att klappa med händerna. Betydligt trevligare och mänskligare ljud.

Vi blickar framåt mot nya äventyr. Nu närmast Champions League i Danmark, där vi vill visa vår klass på plan och på läktaren.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar