Vinnare igen!

Ricoh HK – IFK Kristianstad, 20-26 (13-15, 7-13)

Handbollsligan, match 7
Solnahallen
Publik: Det skymtade lite brandgult i alla fall på läktaren

Härligt, efter fyra raka förluster känns det skönt med en vinst (och återtagen serieledning). Visserligen ingen högoddsare med tanke på att motståndarna fortfarande är poänglösa i årets Handbollsliga, men jobbet ska ju göras också. Dessutom visade vi att vi kan vinna trots avsaknaden av Ola. Solnahallen är en märklig hall, med viss basketkänsla med parkettgolv. Med ledning av namnet kan man ju misstänka att den ligger i just Solna, och då är det märkligt att det flertalet gånger spelas Stockholm, Stockholm, Stad i världen!, Pugh Rogefeldts gamla hit upphottad av Darin. Petra Marklunds stockholmshyllning Händerna mot himlen hade passat bättre, i alla fall för oss med dess avslutsfras Och jag är en vinnare igen!. Dock får vi nog skippa Pannan mot baren, nu spränger vi taket! eftersom det nu vankas tidig seriefinal redan på torsdag mot Redbergslids IK.

IFK har så klart full koll på detta och vilar Tim och Albin i princip hela matchen, även Anton och Inge Aas får speltid. Leo vilas också och Richard ges speltid i 60 minuter för att komma in i matchtempo igen. Stig Tore dunkar in 0-1 efter 30 sekunder och visar var skåpet ska stå. Richard spikar igen i över åtta minuter och IFK tar en bekväm ledning (0-5). Time out av Ricoh. Tyvärr följs den av en olycklig tiominuters period där Ricoh kan gå ikapp till 8-8. Största förklaringen ligger i Viktors tre missade frilägen och utvisningen (med tillhörande straff) som Inge Aas åker på när han ska stänga igen luckan i försvaret som Viktor skapar för att han ska kasta ut en tejpbit (!?) från planen. IFK skäper till sig och avslutar halvleken bättre, vi är endast en stolpträff på en straff ifrån en hyfsad tremålsledning i paus. Nu stannar den istället på 13-15. Bäst i första halvlek är Rickards räddningar (bland annat 100%-ig på straffarna i matchen!), inspelen till och avsluten från linjen samt Stig Tores projektiler från 9 meter, det är nästan (men bara nästan) Jamali-klass på dem. Vi måste få en riktig bollradar i Arenan kopplad till jumbotronen så vi kan få facit.

IFK visar styrka och drar bekvämt ifrån i inledningen av andra halvlek. 13-15 blir 14-21 på tio minuter, och därefter bevakas ledningen lugnt och stilla utan att förta oss. Viktor tar med råge igen misstagen från första halvlek och gör flera spektakulära avslut, bland annat liggande som en torped i luften men framför allt snurrningen som redan nu kan ha blivit säsongens snyggaste mål i Handbollsligan.

Vinsten stannar vid blygsamma 20-26, och borde i ärlighetens namn blivit åtminstone tvåsiffrig. Det slarvades en hel del i slutet av matchen, men det kan vi ta en dag som detta. Fokus ligger redan på matchen på torsdag, och då behövs vi alla på plats för att stötta IFK!

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar