Vinst med ett mål räcker!

IFK Skövde – IFK Kristianstad, 32-33 (18-15, 14-18)

Handbollsligan, match 12
Publik: 2 183 (gratis är gott)

Kamratmöte mot Skövde en tisdag efter Champions League och innan lördagsmatch i Arenan mot toppkonkurrenten IK Sävehof. Lite mellanmjölk under den långa säsongen vilket kanske gör det lite svårt att mobilisera full kraft. Mycket handboll att välja på denna tisdag med IFK-IFK på C More, Sverige på TV och två EM-matcher i Arenan med bland annat stormötet Tyskland-Frankrike. För egen del blev det inget alls då det vankades julbord på Vannaröds slott i Sösdala. Antagligen Sveriges minsta byggnad som benämns slott och platsen där vi hade Kristianstads studentbal 1991. Det blev till att följa matchen via livescoren på SHF. Inte nog med att det var oväntat spännande, för det kryddades med diverse märkliga och felaktiga ställningar, vilket bland orsakade det här märkliga tweetet:

Det gav lite nostalgikänsla från den tiden (vilket inte är alltför många år sedan) när man fick följa matcherna via Text-TV och lite senare HEH Online. Det kunde vara nog så nervpåfrestande. Ställningen ikväll när jag kollade första gången (när vi gick loss på sillen) var 11-6 och man undrade vad som hände i Skövde fast känslan var ändå att detta vänder IFK. Nästa koll (vid prinskorvshämtningen) visade typ 14-11 och man kände att nu är IFK på G, men några minuter senare var det 16-10 och sen 18-13. Optimist som man man är (och mätt och belåten) var det ingen ko på isen. IFK har vänt större underlägen än så på kortare tid och när vi fyllde upp de kvarvarande hålrummen i magen med risgrynsgröten så var det 18-18 och sedan ledning. Till kaffet och godiset var det en betryggande tremålsledning men den minskade mot slutet. Och här kastade livescoren helt plötsligt in 29-27 till Skövde med tre minuter kvar vilket inte riktigt kunde stämma för än så länge har de inte hittat på en regel om minusmål i handboll. Skövde reducerar till 32-33 med minuten kvar och IFK har då chansen att avgöra. Men nästa angivelse är 59.50 med samma ställning och då har ju antagligen IFK bränt sitt läge och Skövde går för kvittering och en poäng. Men en stund senare kommer så 32-33 och 60.00. Seger!

Gunnar Stein sjuk vilket öppnade för Richard. Med sju mål verkar det som han tog chansen. Härligt!

Av flödet i sociala medier att döma lämnade IFKs spel både framåt och bakåt en hel del att önska, men det är en styrka att vinna även om man spelar dåligt. Poängen är insatt på kontot och nu är det full fokus på lördag. Toppmatch mot Sävehof och lördagsmatch i Arenan. Sviten skall inte stanna på 32 raka hemmamatcher så nu fyller vi Arenan än en gång och bär vårt IFK till två nya poäng!

Nästa vecka är det bortamatcher mot Malmö (15/12) och Ysta röd (18/12). Fast alla matcher i Skåne är hemmamatch för IFK så ta er dit, och då förslagsvis med Södra Kurvan. Handboll är kul och ännu roligare om man åker buss dit.

Avslutningsvis passar vi på att hylla De vita eleganterna. Svensk handbolls gigant, Redbergslid IK, fyller 100 år just idag 6/12.  Deras statistik i maratontabellen är i en klass för sig och de är på god väg mot 1 000 vunna matcher i högsta serien! Vi lyfter på hatten och utbringar ett stort trefaldigt skånskt leve: Hurra, Hurra, Hurra!rik

IFK har en bit kvar dit, vår placering i maratontabellen är plats 7, just nu 25 poäng bakom laget på plats 6. På lördag kan det minska ytterligare för på plats 6 finns Sävehof.

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar